Цар Симеоновата градина

Цар Симеоновата градина на Пловдив се намира в центъра на града и е сред най-предпочитане места за разходка и отдих.

Нашата разходка започва от едно малко езерце, в което плуват златни рибки, а в центъра му има красив фонтан. По-нататък виждаме група възрастни хора, играещи шах. Тази, за някои хора скучна, игра се е превърнала в любимо занимание за други. Гледащите са двойно повече от играещите и емоциите на всички се виждат и чуват от минувачите, сякаш сме на световен турнир по шах.

Продължаваме да се разхождаме по дългите алеи на градската градина и виждаме колко оживен е този парк. Има множество пейки за почивка, цветни градинки, детски площадки, които са винаги пълни с малчугани, фонтани с интересни скулптури над тях и доста исторически паметници. Всички тези съоръжения и площи са добре поддържани и създават уют за всеки.

Майки с колички разхождат бебетата си, малко по-големите играят на площадките, тичат и ритат топка, карат колела, ролери, скейтборд, тийнейджъри се разхождат с приятели и гаджета, най-възрастните играят шах или просто си бъбрят с часове на някоя пейка.

Накрая стигаме до Пеещите фонтани. През летните нощи фонтаните оживяват под ритъма на музиката, а заедно със светлинните ефекти се получава страхотно шоу, което си заслужава да се види. Непосредствено до фонтана се намира заведение, където може да пийнете нещо и да наблюдавате шоуто.

 

В градината всеки намира своето място, от най-малките до най-възрастните. Всеки се занимава и разпуска така, както обича, така че ако търсите място за почивка, разходка, забавление или просто искате да изиграете една партия шах, то Цар Симеоновата градина на град Пловдив е вашето място.

Автор: Минко Арабаджиев